Low cost aluminium CNC geleidingen

Met het aluminium profiel ALU1-30x60-CNC is het eenvoudig om een simpele en goedkope geleiding te maken.

Uiteraard is deze voor wat betreft de kwaliteit niet te vergelijken met een stalen geleiding, maar voor b.v. een slider voor een fototoestel of een 3D-printer is het zeer geschikt.

Voor de wagen kan een stuk ALU1-20x80 gebruikt worden, met een minimale lengte van 85 mm. Langer kan uiteraard ook, in dien het nodig is om aan een of beide zijdes iets te monteren. Dit kan b.v. een tegengewicht zijn indien de kamera erg aan een kant komt te zitten. De lengte kan iedere maat zijn die nodig is voor de toepassing, zolang de lengte ( is breedte wagen ) zoals gezegd maar groter is dan 85 mm.

De lagers zijn opgebouwd uit SLM1-m4-6 ( moer ), IM1-M4x20 ( inbus ), plastic ring M4, IVLM1-13-6-4, NM1-M4 ( 2,56 incl BTW per set ).

Totale kosten voor 1 wagen IN LOSSE ONDERDELEN is ( 85 mm aluminium 20x80 en 4 sets V-groef lagers met bevestiging ) is 13,50 incl BTW.

Het aluminium profiel voor een cnc geleiding vindt U hier, samen met de prijzen .

De maximale lengte van het aluminium cnc profiel uit een stuk is 6 meter. Ze kunnen uiteraard wel gekoppeld worden.

 

 

Hierboven een voorbeeld van een compleet systeem met stappenmotor, H2S tandriem aandrijving, low cost linear aluminium rail, eindaanslag en inductieve eindschakelaars.

Bij het zelfbouwen kan dit met een 1.0 Nm motor onder de 100 euro voor de eerste meter. Extra lengte kost ongeveer 30 euro de meter.

Alle onderdelen verkrijgbaar bij stappenmotor.nl en meestal in voorraad.

Maximale lengte van dit systeem ( uit een stuk ) is 6 meter.

 

Contact informatie

Terug naar hoofd menu